我的中心
 
搜索


勁似豚王拉麵之焰拉麵

熱度 3已有 867 次閱讀 2013-8-28 14:12 |個人分類:飲飲食食|關鍵詞:焰拉麵


好耐冇分享喇,因為近日都比較忙,其實自己本身都好鍾意食拉面,但係自己住新界,而且好味既拉面都係九龍區/ 好多人食要排隊,所以要排隊我就寧願唔食了,今次試左哩一間既拉面,嘩一試之後愛上,因為竟然食落好似豚王拉面,而且又平平地,唔算貴,份量仲要好多。差唔多款款都比我食過曬咁制啦。佢同豚王一樣都係用一張紙下單,都係有得選,湯底濃/淡/普通,味精濃/淡/普通,拉麵軟身定硬身,可以加EGG,紫菜,叉燒,栗米呀等等既


哩個個名叫赤焰$68 佢介紹係豚骨湯,用竦椒,薑,蒜頭,蘋果等食材,蘋果? 食唔到有,唔知係唔係因為叉燒本身好肥所以比左3片,平時只係得2片的,湯真係好濃。


哩個係黑白焰,$78 說是用黑松露同白松露油整既,其實我都唔係好食得出。


鮮焰$ 68 介紹係用木魚花& 靖魚花為本的魚介高湯,再加上香醇魚介油等弄成,其實3者既味道都好似只係D配菜唔係好同。


加$20 有個套餐。


沙律同溫泉EGG


再叫左個餃子,都唔錯。而且有5年都算平。



環境方面都有長哩D 長台〝店面都唔算話好細,都值得一試。


Thanks for watching

My email :samhiu917@yahoo.com.hk


我試過

我見過

我聽過

我買過

我用過
3

Like

剛表態過的朋友 (3 人)

發表評論 評論 (5 個評論)

回復 kaka29 2013-8-28 15:06
我都好鍾意食呢間焰架, 差不多2星期食一次架. 之前都覺得一人前好食.但後期D 湯底唔夠呢間焰好味.
回復 Celinediane 2013-8-28 16:37
係邊架?
回復 小文迪 2013-8-28 20:20
好多野食呀~~正~~
回復 samhiu917 2013-9-11 14:09
Celinediane: 係邊架?
係元朗呀! 教育路
回復 samhiu917 2013-9-11 14:09
kaka29: 我都好鍾意食呢間焰架, 差不多2星期食一次架. 之前都覺得一人前好食.但後期D 湯底唔夠呢間焰好味.
係呀哩間係全元朗最好! HAHA

facelist 私人留言

你需要登入後才可以評論 登入 | 註冊