我的中心
 
搜索

(保健養生)抗疲勞益氣,都市漢方紅景天

已有 60 次閱讀 2018-6-26 14:31 |個人分類:健康|關鍵詞:益氣,睡眠不足,血含氧量,唔夠氣,思考力,抗疲勞,有氣無力


近排發覺自己經常訓唔夠,就算一日訓足10個鐘,第2朝起身都係覺得好攰,唔夠精神咁。特別係返到公司,對住個電腦做野成日,有時會覺得有氣無力,好似抖唔到氣咁,個腦完全諗唔到野,直接影響左工作表現。如果俾老細見到我個樣,一定以為我掛住去玩,搞到無精神返工,真係好驚連份工都無埋。

由於日常身體活動、細胞新陳代謝、腦部思維活動等,都需要氧氣黎提供能量。對於長期處於密封工作環境人士,就好似我咁,氧氣越吸越少,二氧化碳越來越多,於是腦細胞供氧不足,長期會對人體各器官造成急性或慢性損害,記憶力衰退、思維能力下降和免疫功能減低等。

我有聽人講過紅景天可以抗疲勞保益氣,可以有效改善疲勞同保益氣,真係好岩解決我既煩惱。所以我都決定一試。

都市漢方「紅景天」含活性成分紅景天素及紅景天苷,能增強氧氣同體內細胞的氧氣擴散,從而給予心、腦、肺等細胞供應足夠氧氣,提高身體對缺氧環境下的耐力和適應力。紅景天亦可以增強免疫力、保護心血管、抗氧化、延緩衰老、對因缺氧而引致的頭痛症狀和食慾不振有顯著幫助。





我而家開始試食緊,希望可以個人精神返D,感覺有返D力氣,唔好成日無黎精神,成日需要補眠。暫時食左一排,無再出現抖唔到氣的情況,而家每日訓8個鐘左右,就已經夠啦,我仲有時間同精力,工作後同朋友出街聚一聚。

健怡坊了解更多:

http://healthplus.com.hk/shop/brand/healthplus-premium-brands/metro-chinese-medicine/rhodiola-rosea-60-s.html




我試過

我見過

我聽過

我買過

我用過

Like

評論 (0 個評論)

facelist 私人留言

你需要登入後才可以評論 登入 | 註冊