我的中心
 
搜索

[口腔護理] 看門口必備!❤ 口健樂唇瘡啫喱 ❤

熱度 1已有 39 次閱讀 2019-8-21 09:53 |個人分類:護膚


半年前生了人生第一粒唇瘡,往後時不時就復發...
特別係感冒前或者唔夠瞓的日子,免疫力比較差,唇瘡又爆發喇!
生唇瘡好痛好唔自在,有時食野掂到都會痛,加上會痕會腫,真係好想佢快D消失。

以前唔知點搞好,只係等唇瘡慢慢復原,起碼都要3幾日先開始好返。但自從我遇到口健樂唇瘡啫喱後,即使唇瘡來襲,都可以好得好快丫~


係唇瘡爆發後,影響唇瘡康復的有2大因素 :
首先絕對唔可以再整損傷口,否則令傷口反覆流血結焦的過程。第二就係要有效殺菌,先可以令傷口加速癒合。


口健樂唇瘡啫喱其實就好似塗抹式膠布咁,會於唇瘡上形成透明保護薄膜,可保護傷口以免被整損。唇瘡啫喱無西藥配方,無藥物副作用,不含水楊酸,適合兒童及成人使用,安全可靠。經過臨床實証,使用1次,即時消痛;使用1天,患處開始癒合。


細細支隨身攜帶都好方便架!
一扭開蓋就可以擠出使用~

先用溫水蘸濕紙巾清潔唇瘡患處 ,將唇瘡啫喱直接塗於患處,每3–4小時再重覆使用。


口健樂唇瘡啫喱會於患處表面形成透明保護膜,促進傷口癒合;但大家不要隨意撕走保護膜呀,否則有機會影響唇瘡。如有需要,就用溫水將保護膜抹走吧。

口健樂唇瘡啫喱性質温和,不會刺激唇瘡,有效阻隔細菌免受感染。使用過後,唇瘡第二天已經好好多,沒再紅腫痕癢喇!


現在只要出動口健樂唇瘡啫喱,即使唔好彩有唇瘡,都可以好得快好多。最近我都會入定一兩支放係屋企同隨身帶,等到爆唇瘡的時候都可以即時作出急救。

試過幾次生唇瘡已經怕怕,唔想再受唇瘡折磨,平日就要多注意飲食,多讓自己休息,唇瘡爆發的次數自然大大減少喇。


想看到更多即時分享,可以到facebook page讚好呢!
請多多支持吧~送禮不定期進行中~~



歡迎聯絡:
chiupurple@gmail.com
dahlia_purple@hotmail.com

YOUTUBE
Style-Tips.com:http://style-tips.com/blog/purplechiu

是次產品及產品資料由品牌提供,本文章所發表的全部內容均屬個人意見及真心感受,並不代表該品牌之言論及立場。如需協助或希望獲得更多有關產品資訊,請直接聯絡該品牌查詢或∕和尋求相關專業意見。如從而引起任何損失或法律糾紛,本人概不負責。



我試過

我見過

我聽過

我買過

我用過
1

Like

剛表態過的朋友 (1 人)

發表評論 評論 (1 個評論)

回復 Angela Lo 2019-8-24 01:10
Nice

facelist 私人留言

你需要登入後才可以評論 登入 | 註冊