誠邀13位beautylife.hk會員試用Skin Ceramic驢奶高效精華面膜(2盒)

 

 

我的中心
 
搜索

RESTYLANE透明質酸幫你搵返個靚靚下巴!

已有 262 次閱讀 2014-6-11 10:06 |個人分類:生活品味|關鍵詞:Restylane隆鼻微整形 香港Restylane透明質酸注射RESTYLANE下巴下巴後縮


做咗化妝師甘多年,化妝品無論有多偉大,女仔塊面總會有啲「死位」無辦法用化妝品改善到。(當然,之前介紹了BOTOX肉毒桿菌注射瘦面、ULTRA V LIFT瘦面瘦雙下巴等等,都是比較治標且方便的方法黎嘅。)

 

 

但我今日想討論嘅,是RESTYLANE透明質酸注射隆下巴! 曾經搭地鐵時見到有個女仔,明副其實地「沒有下巴」!即是面部線條與頸連住咗,中間沒有任何距離,看上去也沒有我形容的那般恐怖,但總之,就不甚美觀啦!

 

下巴位可以說是化妝品都無能為力改善嘅「死位」,BOTOX瘦面當然可以令原本有包包面或者baby fat嘅女仔改善咗面形輪廓之後,塊面瘦咗,下巴望上去會比未瘦面前尖咗,但係咪就足夠呢?就要睇唔同人嘅輪廓比例啦!

 

究竟,咩下巴才為之順眼呢?

首先,塊面同下巴嘅比例需要協調,全臉可分為三等份,從髮際到眉心、眉心到鼻孔、鼻孔到下巴的比例為 1:1:1,若符合呢個比例,下巴同塊面先至會比較和諧,唔會有過短或過長問題。

restylane_clinicx_C12

 

其次,從側面睇黎,鼻尖、上唇最高處、下巴最高處這三點,要能連成一直線。若是下巴超過鼻尖和嘴唇的連線,可能有下巴過凸的問題;若反之,則可能有下巴後縮的問題。

restylane_clinicx_C121

RESTYLANE透明質酸注射點幫到我地擁有啱比例嘅下巴呢?

RESTYLANE透明質酸其實係同天然存在差不多所有生物體內的一種多醣體,它能將水份連結埋一起,也在人體可移動的部位例如關節扮演潤滑劑和避震器的角色。另外,RESTYLANE透明質酸對於養分的輸送和肌膚水分平衡控制也有重要作用。將RESTYLANE透明質酸注射落下巴度,就係利用RESTYLANE透明質酸嘅填充作用,撐起後縮或者弧度未夠嘅下巴輪廓。

 

RESTYLANE透明質酸注射療程嘅效果係即時架,醫生會一路打一路塑造啱你嘅下巴形狀同弧度,有啲人打完RESTYLANE後會有啲紅腫或瘀痕,多數呢D問題一個星期都會消散,而打完針因為有針孔,所以打後一星期都盡量唔好化妝,另外記住唔好去焗桑拿或在注射位置上進行有關RF射頻療程,因為在高溫之下RESTYLANE透明質酸會加速分解,平常在生活習慣方面都記住唔好食煙及飲酒,咁樣RESTYLANE透明質酸注射效果普遍大概可以維持六個月至一年。

 

不過,始使是打針,有啲醫學美容中心現時仍會採用沒有麻醉成份的RESTYLANE透明質酸注射針劑,所以在打針前要搽麻醉膏,而某些醫學美容中心,就採用有麻醉成份的RESTYLANE透明質酸注射針劑,但依然會為客人搽上麻醉膏,需時約20-30分鐘,務求將打針感覺減到最低。

當然,打針對與醫生嘅溝通尤其重要,將你想要嘅效果,問下醫生專業意見,等醫生講解注射位置及施針過程,免得打完針嘅效果與自己預期嘅不一樣啦!

 

有興趣問下專業意見試下登入呢度:

http://www.clinicx.com.hk/立即咨詢/bl.html

RESTYLANE透明質酸注射療程資料:

http://www.clinicx.com.hk/Restylane-輪廓重塑/bl.html



我試過

我見過

我聽過

我買過

我用過

Like

評論 (0 個評論)

facelist 私人留言

你需要登入後才可以評論 登入 | 註冊