最新產品試用
  • 產品:
    保濕面霜 + 洗髮沐浴露
    保濕面霜 + 潤膚乳液
    保濕面霜 + 舒緩保濕乳
    名額:
    25名
    試用日期:
    04-01至17-01
    截止報名:
    24-01-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    鮮維C高濃縮膠原深層補水面膜
    鮮維C高濃縮膠原亮白修護面膜
    鮮維C高濃縮膠原緊緻抗皺面膜
    名額:
    20名
    試用日期:
    28-12至03-01
    截止報名:
    21-01-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    份子釘滋潤保濕急救精華乳 40ml
    份子釘滋潤保濕急救面霜 50ml
    份子釘滋潤保濕急救面膜 22g x 5pcs
    名額:
    20名
    試用日期:
    21-12至27-12
    截止報名:
    27-12-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    魚子雙效修護乳液 150ml或魚子雙效修護面霜 50ml
    名額:
    20名
    試用日期:
    14-12至29-12
    截止報名:
    20-12-2017  已截止
     
    立即登記
 
 
 
Home > Blog > 秋冬忙人和懶人急救面膜 – Clinique Moisture Surge Overnight Mask

秋冬忙人和懶人急救面膜 – Clinique Moisture Surge Overnight Mask

去年冬天有Moisture Surge Intense 與我渡過, 它的保濕和持久度佳, 我那種外強中乾的肌膚真的很合用。

今年Clinique新推出了Moisture Surge的新品 – Moisture Surge Overnight Mask (水嫩補濕晚間面膜)。

最近忙湊仔, 實地沒有太多時間護理自己的肌膚, 一個月以來只做過一次Paper mask, 一整晚的休息變得很奢侈, 所以睡眠面膜對我來說是更方便, 更實際的護膚品, 塗完可以直接去睡, ,於漫漫長夜一直注滿水份, 讓肌膚醒來的時刻變得更水潤, 早上上妝更貼服。這個睡眠面膜在晚間肌膚自我修復時間中, 為肌膚保濕滲入底層, 解除決水問題。效果比增濕器的補水效能還高。

Moisture Surge Overnight Mask:

透明質酸鈉、翠葉蘆薈葉水(活化水)、海藻糖、山梨醇可以提供持久水份給肌膚滲透至底層並且鎖住水份於表皮層, 令肌膚變得飽滿、柔軟。

棕櫚籽果油、小麥糠萃取液、橄欖萃取液、乳木果油、芒果油、紅石榴固醇可以增加細胞間的脂質, 修護及加強肌膚水份屏障功能, 令肌膚長期獲得深層滋潤。

多種海藻萃取液、咖啡因、蔗糖、海蘊萃取、甜沒藥萜醇、多種抗氧化物可以紓緩敏感, 鎮靜肌膚, 而且可以抵抗有害自由基的刺激和損害。

試用效果:

Cream狀微粉紅色, 使用後一開始會覺得有點油, 不過經過一夜之後才發覺它的油好像一層膜, 不太油膩。

過了一夜後水油份Keep住與剛塗面的效果相差不多。

1) 先以Moisture Surge Intense & Moisture Surge Overnight Mask 比較滋潤度

Moisture Surge Intnense 即時的滋潤度與Overnight Mask一晚後效果差不多,證明它可以持久修護。

Moisture Surge的水油份結果, 與上圖測試器比較效果差不多。

2) Overnight Mask PK, Clinique Overnight Mask vs Laneige Sleeping Mask

Laneige Sleeping Mask是多年的睡眠面膜皇者, 因為價錢平效果水潤, 不過經過多使用, 發覺如果夏天開冷氣使用還OK, 不過到了秋冬天氣非常乾燥塗了Laneigesleeping mask還是略有不足, 很快就把Mask內的水份吸收了, 不能持久到一個睡眠。

Laneige即時效果提升快, 可是睡眠效果要時用一整晚, 效果竟然比一開始甚麼也沒塗更差, 水份不但不能保持還給抽光。

Clinique這個晚間面膜, 除了水份的成份外, 還有油質成份, 不但可以保持保濕功能, 而且可以鎖住於肌膚之內, 於一晚後還能保住水份。

價錢: $290 (100ml)

詳情請到官網

http://www.clinique.com.hk/

 

 
 
COMMENT
 
Junamjai
 
sharonsa: 我依家可以敷到sleeping mask已經好好, 晚晚餵奶, 然後做泵奶媽已經冇咩好覺訓...
真慘
sharonsa
 
Junamjai: 我會放多條毛巾係枕頭面,以防萬一。
我依家可以敷到sleeping mask已經好好, 晚晚餵奶, 然後做泵奶媽已經冇咩好覺訓...
sharonsa
 
紫薇: 冇計了,人夾人
係啦, 夏天我會俾100分佢, 冬天就唔得, 鬼叫我太乾咩...
紫薇
 
sharonsa: Laneige好抵用, 不過冬天我唔得, 我個人太乾...
冇計了,人夾人
Junamjai
 
sharonsa: 塗厚左, 我成日都覺得個枕頭會痴左好多...所以夏天我會用Laneige, 冬天唔得啦.
我會放多條毛巾係枕頭面,以防萬一。
sharonsa
 
紫薇: LANEGIE 我都有用
Laneige好抵用, 不過冬天我唔得, 我個人太乾...
sharonsa
 
MR.MOON: 咁要試試啦...
值得一試, 而且價錢唔貴.
sharonsa
 
Junamjai: Laneige Sleeping Mask 塗厚啲啦
塗厚左, 我成日都覺得個枕頭會痴左好多...所以夏天我會用Laneige, 冬天唔得啦.
紫薇
 
LANEGIE 我都有用
MR.MOON
 
咁要試試啦...
Junamjai
 
Laneige Sleeping Mask 塗厚啲啦
×

修改

×

回覆

私人
 
RELATED TOPICS