最新產品試用
  • 產品:
    保濕面霜 + 洗髮沐浴露
    保濕面霜 + 潤膚乳液
    保濕面霜 + 舒緩保濕乳
    名額:
    25名
    試用日期:
    04-01至17-01
    截止報名:
    24-01-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    鮮維C高濃縮膠原深層補水面膜
    鮮維C高濃縮膠原亮白修護面膜
    鮮維C高濃縮膠原緊緻抗皺面膜
    名額:
    20名
    試用日期:
    28-12至03-01
    截止報名:
    21-01-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    份子釘滋潤保濕急救精華乳 40ml
    份子釘滋潤保濕急救面霜 50ml
    份子釘滋潤保濕急救面膜 22g x 5pcs
    名額:
    20名
    試用日期:
    21-12至27-12
    截止報名:
    27-12-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    魚子雙效修護乳液 150ml或魚子雙效修護面霜 50ml
    名額:
    20名
    試用日期:
    14-12至29-12
    截止報名:
    20-12-2017  已截止
     
    立即登記
 
 
 
Home > Blog > 擁有SPF41 PA++ 防曬指數的**專科礦物BB霜**保持輕,透,薄妝容!! ...

擁有SPF41 PA++ 防曬指數的**專科礦物BB霜**保持輕,透,薄妝容!! ...


大家認識「專科」嗎?佢係日本資生堂旗下開架護膚品牌
最近專科推出全新礦物BB霜呢,在9月21日抵港,有興趣到時去萬寧選購:)




紅遍日本及台灣的「專科」,全新推出「礦物BB霜 SPF41‧PA++」,1支實現輕透薄粧容,補濕同時賦予高防曬保護。
HKD128 / 45g  (健康膚色)




以 100%礦泉水為基底,令BB霜質感水漾舒適,輕易推開於臉上,揉合「美肌修飾粉末」,微細粉末能貼緊肌膚,薄薄一層已能有效隱藏毛孔及瑕疵,即時修飾暗 啞肌膚,無需使用粉底亦能締造輕盈、透薄粧容。而專利成份「微離速淨體」,令BB霜只需以潔膚產品即徹底融化,減輕對肌膚的磨擦。




100%礦泉水,為肌膚傾注源源水潤。揉合補濕成分雙重透明質酸,肌膚表面以至深層都得到充分滋潤,另一成份「護膚粉末」,能預防肌膚粗糙,締造健康肌膚。




揉合倍潤型及迅速滲透型2種透明質酸,各有不同滲透度的保濕效果的保濕成份,確保肌膚的表面及深層均得到水份滋潤,預防肌膚粗糙,締造健康肌膚。



防曬指數高達SPF41 PA++,10小時長效保護,徹底防禦引致肌膚表面色素形成的紫外線B,及阻擋直達肌膚深處、令肌膚失去彈性的紫外線A,全面預防色斑、雀斑形成及免紫外線造成乾燥等傷害。產品無香料、無色素 、不含礦油、通過敏感測試。




像粉底質感,不過比較快乾,要手快將BB cream推開,如果唔係就會唔夠均勻。
另外份量要好好控制不用多,取多了會令妝感變厚,所以我習慣上完一邊再上另一邊。




這是健康膚色,塗於手覺得比一向用開的bb cream或粉底深色,幸好上面未有色差,效果很自然。
沒有慣常bb cream的泛白或耐了變暗的情況,不過皮膚再白的sis可能唔岩色,提供多一種色選擇會更好。




作為日常護理最後步驟,以指尖取1粒珍珠份量,塗勻全面。
簡單自然粧容 – 於全面輕輕塗抹一次,再於面頰或需要修飾位置重覆塗搽。
完整持久粧容 – 作為化粧底霜,令隨後粉底修飾效果更持久貼服。
建議出汗後或毛巾抹乾肌膚後,重新塗抹。
 

遮瑕度很高,一般色斑及暗瘡印都遮得很好,我會係深印位置再印一印BB霜,遮到接近8,9成!
可以skip唔用遮瑕膏,除非瑕疵太多或想遮足十成。遮毛孔都有一手呢,用後變得細緻不明顯。




我習慣用了專科BB霜後會再用上粉餅或碎粉定妝,觀察後,覺得碎粉跟它最夾,妝感較薄&輕透。
專科BB霜的持久度及控油效果很好,一整天都沒有浮粉,亦冇變暗,妝容十分自然呢。
另外佢擁有SPF41 PA++防曬指數令人滿意,夏天紫外線太兇,唔想搽咁多層野,一支搞得掂。
但有一個缺點,如果你的皮膚很乾,用上這個不夠補濕,所以用前保濕功夫不可少。




最近愛上用這枝專科礦物BB霜,有興趣9月21日去萬寧試試啦!
這次產品試用由Fashion & Beauty 邀請,謝謝!:)

 

 
 
COMMENT
 
貓仙人
 
睇落深色D但抺開又OK
Shirley
 
我都有用, 質地同效果都唔錯 ^^
×

修改

×

回覆

私人
 
RELATED TOPICS