最新產品試用
  • 產品:
    保濕面霜 + 洗髮沐浴露
    保濕面霜 + 潤膚乳液
    保濕面霜 + 舒緩保濕乳
    名額:
    25名
    試用日期:
    04-01至17-01
    截止報名:
    24-01-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    鮮維C高濃縮膠原深層補水面膜
    鮮維C高濃縮膠原亮白修護面膜
    鮮維C高濃縮膠原緊緻抗皺面膜
    名額:
    20名
    試用日期:
    28-12至03-01
    截止報名:
    21-01-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    份子釘滋潤保濕急救精華乳 40ml
    份子釘滋潤保濕急救面霜 50ml
    份子釘滋潤保濕急救面膜 22g x 5pcs
    名額:
    20名
    試用日期:
    21-12至27-12
    截止報名:
    27-12-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    魚子雙效修護乳液 150ml或魚子雙效修護面霜 50ml
    名額:
    20名
    試用日期:
    14-12至29-12
    截止報名:
    20-12-2017  已截止
     
    立即登記
 
 
 
Home > Blog > LAB SERIES首支TREAT 10合1男士BB矯飾護膚面霜試用

LAB SERIES首支TREAT 10合1男士BB矯飾護膚面霜試用

今時今日貪靚唔再係女性的專利,我發現身邊的男仕都愈來愈注重自己的儀容,有的甚至貪靚過我,走去化妝,但男仕化妝呢樣嘢,我始終都係未接受得到,但搽遮瑕同粉底液,我都可以接受到,因為唔覺得嚟,又可以遮一遮臉上的瑕疵。

其實我呢排都為我
bf搜羅緊d比較薄但又能遮到瑕疵的底霜,用嚟我們9月尾WEDDING時用,點知前排見到有個LAB SERIES首支TREAT 101男士BB矯飾護膚面霜試用活動,咁就apply嚟比我bf試吓,點知中咗喎!多謝!

 

今次我bf的試用產品:
LAB SERIES
TREAT 101男士BB矯飾護膚面霜 - $360 / 50ml (LAB SERIES專櫃有售 - 銅鑼灣時代廣場連卡佛及海港城city’super)



產品簡介:

LAB SERIES TREAT 10
1男士BB矯飾護膚面霜為一款多功能復及重整療程,即時令皮膚逹至完美狀態,以高科技術維持長期的卓越效果,一般色調適合所有皮膚類型,就算曬黑皮膚後使用,亦不會出現膚色不協調的煩惱!

有防曬指數
SPF 35 PA++之餘,一用又能即時遮瑕、保濕修護、亮化膚色、抑制油光、淡化細紋、緊緻皮膚、修飾毛孔,改善泛紅及增加防禦力。




成份:水和其他成份,包括~~

- 矽和油脂抑制酵素(Pholorogine)的濃縮成份:有助控制油脂分泌,滅少油光。

- Disapore成份:有助強化毛孔外壁,毛孔不再礙眼。

- 黃苓、蘋果和青瓜精華提煉(Phytowhite複合物):有助均勻膚色,發揮亮化功能。

- 六胜肰成份:帶來顯著的修護功能,滅少細紋和皺紋。



MADE IN BELGIUM,外國嘢,自然用得放心!



使用方法:

早上洗臉爽膚後,先塗上保濕霜,再塗上適量的BB cream(建議1毫子份量)於五點位置(即額頭、鼻頭、兩邊臉頰和下巴位置),再輕輕打圈按摩將BB cream推開,直至完全滲透及均勻,晚上不需用缷妝產品,只需要一般洗臉產品即可,簡單方便!

我取支LAB SERIES TREAT 101男士BB矯飾護膚面霜時,BA小姐話,最好搽咗保濕臉霜先用,其實唔搽都冇問題,只不過冇搽咗咁貼服,我試咗上手,真係喎,搽咗保濕霜先搽BB cream,效果更好,所以用前都係先搽保濕霜,效果會更加好!




質地cream狀,但完全唔難推開!



未使用LAB SERIES TREAT 101男士BB矯飾護膚面霜前,可見臉上滿佈瑕疵、鼻上有微絲血管擴張、毛孔粗大及膚色不均等問題



使用LAB SERIES TREAT 101男士BB矯飾護膚面霜後,臉色真的均勻了,鼻上的微絲血管擴張情況,比之前冇咁明顯,毛孔遮蓋了,瑕疵都淡色咗,但又完全唔覺搽咗嘢咁!


同埋男人最怕搽臉的原因係咩ar?就係囉,但呢支BB creamd都唔笠,我幫我bf搽完後,再摸摸佢塊臉,真係一d都唔笠!係爽的!

 

我再問佢你有咩feel?佢話冇喎,一d都唔似搽咗嘢,不同之處,就係冇以前咁乾﹐佢話用咗後,塊臉全日都冇繃緊情況出現,塊面比起以前冇咁多油出,而家keep到成日都清爽,完全冇油光!

 

佢以前唔會咁注重自己臉上的問題,早上只用毛巾洗吓臉就算,佢亦都唔會明白點解我要搽咁多嘢先出到門口,但自從比佢試咗支LAB SERIES TREAT 101男士BB矯飾護膚面霜後,佢而家佢日日返工前都自己自動自覺走去搽,佢終於都明白我點解要搽咁多嘢先出到門口了!因為佢而家自己都係咁!haha

 

 
 
COMMENT
 
sweet
 
nice
×

修改

×

回覆

私人
 
RELATED TOPICS