最新產品試用
  • 產品:
    保濕面霜 + 洗髮沐浴露
    保濕面霜 + 潤膚乳液
    保濕面霜 + 舒緩保濕乳
    名額:
    25名
    試用日期:
    04-01至17-01
    截止報名:
    24-01-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    鮮維C高濃縮膠原深層補水面膜
    鮮維C高濃縮膠原亮白修護面膜
    鮮維C高濃縮膠原緊緻抗皺面膜
    名額:
    20名
    試用日期:
    28-12至03-01
    截止報名:
    21-01-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    份子釘滋潤保濕急救精華乳 40ml
    份子釘滋潤保濕急救面霜 50ml
    份子釘滋潤保濕急救面膜 22g x 5pcs
    名額:
    20名
    試用日期:
    21-12至27-12
    截止報名:
    27-12-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    魚子雙效修護乳液 150ml或魚子雙效修護面霜 50ml
    名額:
    20名
    試用日期:
    14-12至29-12
    截止報名:
    20-12-2017  已截止
     
    立即登記
 
 
 
Home > Blog > 夏日日曬護理術 - 抗皺護理法

夏日日曬護理術 - 抗皺護理法

上篇跟大家分享了我的 「 夏日日曬護理術 - 急救補水術」今次繼續同大家分享 「抗皺護理法」 http://blog.yahoo.com/wengichow/articles/720128/index 

曬後兩日是關建補水期,事後護理沒做足,皺紋,乾紋, 暗啞肌隨時揾上門!
光是敷mask補濕未必夠達到皮膚需要,要深層滋潤,法寶不能少!

曬後黃金兩日,我仍然會塗蘆薈補水。
平常在藥房買到的蘆薈啫喱只含蘆薈本身的鎮静降温功能,但分子大跟本不夠進入毛孔。
所以我會自家加一點玫瑰純露及精油去平衡蘆薈啫喱以,多加一點美容成份。
但一般家庭跟本就不會有玫瑰純露這回事,所以我要向大家推介Dr. Ci:Labo「水凝膠原蘆薈啫喱」

含有超過80%的高濃度天然蘆薈葉萃取精華,使蘆薈的威力發揮到最極致,水凝膠原蘆薈啫喱~冰涼版威力更升級。
升級版添加了97%以上美容成分, 配合超過80%的3種天然蘆薈葉萃取精華 !將修復及保濕功效再度升級,抑制夏日出油、打造無毛孔肌膚!

曬前曬後護理 - 水凝膠原蘆薈啫喱 3大用法:3. 香薰蘆薈護理將香薰加入蘆薈是最適合夏天使用不過。
特別是水凝膠原蘆薈啫喱被調效到適合皮膚深層吸收的size, 加入有強效護膚功效的香薰精油,迅速進入皮膚底層進行修復作用。
以下香薰都好適合用作曬後護理。

薰衣草功效:平衡,鎮静,消炎,舒緩
奥圖玫瑰功效:強化肌膚基層,修復受損皮膚組織,美白,亮澤,抗皺,加強皮膚鎖水功效。
橙花功效:修復受損皮膚組織,平衡油脂分泌,亮澤,高度補濕。
建議在曬後數小時才使用玫瑰及橙精油,這兩種香薰在剛受刺激的皮膚上可能會誘發敏感架!

抽起一大匙分量,加入1滴精油。足夠用2日架啦!
面膜:厚敷一層啫喱於面上約10分鐘,避開眼周。


眼周肌膚細薄,所以用特別針對眼部肌膚的眼膜比較好。特別推介 Dr.Ci:Labo 3D 緊緻眼部修護貼,全方面呵護改善問題。

面膜貼為凝膠質地,補養成分緊緊地藏於膜貼內,與一般濕滴滴的眼膜片相比,3D 緊緻眼部修護貼的確方便淨潔得多 。將眼膜貼於眼位置20 分鐘,皮膚就能吸收眼貼中的類肉毒桿菌及維A醇,能明顯地撫平因日曬後形成的細紋,提升緊緻度改善暗啞。
特別喜歡 3D 緊緻眼部修護貼的不黏膩設計,單一使用時不需擔心精華過多流往面頰, 用後亦不用特清理,直接塗上眼精華就ok了。


想要黑得黎均勻無暗啞無黃氣,記緊敷完保濕mask後一定要再敷含維C成份的mask! 維c可抗氧化,減低因日曬後皮膚氧化急促養化所形成的暗啞黃氣,由底層開始亮澤。
你明白嗎? 美白精華是真的會趕走面上黑色素,另皮膚回復白緻,而維c的作用反是增加光澤感。皮膚反光似蜜糖就是我們所稱的健康膚色啦!

曬前曬後護理 - 不可忽視的曬後保養! 
面膜過後記得立刻塗上保養品。眼睛四周的皮膚為面上皮膚最脆弱的,其次就是額頭鼻頰位置都會較容易缺水,所以曬後必需多花心思在保濕抗皺護理上。

我有個怪習慣,就是用同一系列的護膚品,
(當然是在我能力範圍內我才會這樣做啦!)
總覺得用同一系列效果個更明顯的。
所以以下繼續介紹的都是Dr. Ci:Labo 的產品。用後一個月的分享。

每次試用新護膚品時, 我都會做好多Research, 係架, 就算自己做左blogger 咁耐, 有時都會睇下其他 blogger 既 comment, 自己睇開幾個bloggers 既sharing, 咁多年黎都係睇佢地, HEE 信得過. 

走過 Dr. Ci:Labo的website, 睇見一類肉毒桿菌成份的3D 白金級緊緻膚精華液,含量高達35%是現時市面含濃度最高的。實不相瞞,我有打開botox瘦面針架,知道類肉毒桿菌除了有提升緊緻功效外,更有減淡皺紋細紋的功效。

精華內更加入保濕活化細胞成份,金光閃閃的更會抗氧化添。

第一次用塗的botox, 效果當然無打針來得快,但效果一點都不失色。 除能預防我因日曬後形成的缺水紋外,一向很令我擔心的抬頭紋及苦紋都有了改善,雖然未有太明顯,但慢功出細貨我更buy。
小小秘密:用完家用rf 儀後再用呢個做護理,效果效好呢!


另一款我選擇了的產品是海洋膠原超保濕眼霜
阿Gi最緊張眼部皮膚,眼周皮膚只要差少少,就會給人衰老的感覺。

海洋膠原超保濕眼霜添加了多種有效促進膠原蛋白合成的成份及能充分包水的玻尿酸,讓肌膚注滿水之餘亦但有效地鎖水。
肌膚喝飽水份自然回復彈性亦能預防眼紋。用無名指輕輕地塗在上下眼皮,由眼頭開始向眼尾輕輕打圈按摩,促進血液循環,强化皮膚防禦能力。

膠原充足,營養都唔會咁易流失,眼部抗衰老能力就自然地提升。 只要有耐性地用就會感受到海洋膠原超保濕眼霜的抗皺功效,至於黑眼圈方面,就可能要另尋高就了。



今次試 Dr. Ci:Labo 完全都係因受影響,一下子,身邊朋友仔及blog 界都不停分享品牌旗下的不同產品. 當然啦,1-2個blogger 讚好的可信度,永不及身邊朋友同你講一句佢係用家,用左幾耐,有幾好改善。再加上自己信任既blogger 以往都有大讚過Dr Ci Labo 既產品,信心度即時大增!
當然,我自己都要先試過用過,無穿無爛先同大家分享! 這是就是我的原則!
白老鼠時間完畢,大家又多一個選擇啦!

水凝膠原蘆薈啫喱  50g
售價:$420
3D 白金級緊緻膚精華液 18g
售價:$680
海洋膠原超保濕眼霜 15g
售價:$460

www.ci-labo.com.hk
Hotline : 6494-3333

Dr. Ci:Labo
銅鑼灣希慎廣場軒尼詩道601舖 Tel: 2506-3080
鰂魚涌康怡吉之島1樓 Tel: 2568-9180
旺角港鐵站大堂MOK20鋪 Tel: 2628-9688
葵芳新都會廣場4樓499 Tel: 2489-2220
屯門市廣場1樓吉之島 Tel: 2414-3330
尖沙嘴河內道18 號K 11 廣場地下二層 Tel: 3188-2139
尖沙嘴海運大廈L3, LCX Tel: 3101-0943

Stay Young & Beautiful~~
Gi


E: wengichow@gmail.com
FB page | Weibo 
YouTube 
Y! Blog | SHE |
 Elle | F&B
theXXXXX | BeautyLife | Styleups
iMore | Qooza | ASW
 

 
 
COMMENT
 
Gi
 
Junamjai: the eye mask seems good
yes, its pretty nice ga..
Junamjai
 
the eye mask seems good
×

修改

×

回覆

私人
 
RELATED TOPICS