最新產品試用
  • 產品:
    保濕面霜 + 洗髮沐浴露
    保濕面霜 + 潤膚乳液
    保濕面霜 + 舒緩保濕乳
    名額:
    25名
    試用日期:
    04-01至17-01
    截止報名:
    24-01-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    鮮維C高濃縮膠原深層補水面膜
    鮮維C高濃縮膠原亮白修護面膜
    鮮維C高濃縮膠原緊緻抗皺面膜
    名額:
    20名
    試用日期:
    28-12至03-01
    截止報名:
    21-01-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    份子釘滋潤保濕急救精華乳 40ml
    份子釘滋潤保濕急救面霜 50ml
    份子釘滋潤保濕急救面膜 22g x 5pcs
    名額:
    20名
    試用日期:
    21-12至27-12
    截止報名:
    27-12-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    魚子雙效修護乳液 150ml或魚子雙效修護面霜 50ml
    名額:
    20名
    試用日期:
    14-12至29-12
    截止報名:
    20-12-2017  已截止
     
    立即登記
 
 
 
Home > Blog > 先補濕,後鎖水 - ZINO 補濕方案

先補濕,後鎖水 - ZINO 補濕方案

全天候多功能補濕鎖水的護膚品只是理想化的空談, 一支便能解決多種因缺水而帶來的肌膚問題? 護膚是不能懶的, ZINO 訂了一套切合不同膚質的補濕方案, 就是「先補濕,後鎖水」, 才能真正解決皮膚缺水的問題。

人體 70% 是水組成, 但肌膚細胞中造水關鍵的水合蛋白, 會隨著年齡增長而遞減, 肌膚乾燥時, 抵抗力和修復力也會降低, 這是導致肌膚老化的重要關鍵。所以美白或抗老化前, 補水是最重要, 因水份不足肌膚越來越乾, 老化等肌膚問題便慢慢出現。





先補濕 - ZINO Hydra Booster 注水王  $268 / 30ml
高效極速注水科技能為乾涸的肌膚即時補水,能喚醒肌膚內在的補水功能,保持內在水分的循環,達至速效深層補濕。呵護乾燥敏感的肌膚,明顯改善膚質,讓肌膚體驗前所未有的水潤亮澤。由韓國整形醫院研發的 ZINO 注水王 Hydra Booster以 專利納米技術將高濃度的透明質酸打成了納米大小 (10億分之 1米),能 1秒瞬間將 400% 超微細水分子注入肌膚真皮層,1000 倍水分滋潤的透明質酸被肌膚全面吸收,使補濕力更持久有效。當中不含油分的配方,每次只需要 1-2滴,即可為肌膚注入千倍水分,讓肌膚整天注滿水,從底層裡綻放自然光彩。



用後感 : gel 狀質地, 無任何香味, 按一泵已可搽全面, 易推開唔 lup, 快吸收, 之前用過其它品牌既透明質酸原液, 再搽 cream / 防曬好多都會起擦膠碎, 但呢支完全唔會, 吸收後好爽, 用左一排感覺皮膚水份重左、滑左, 開架品牌價錢唔貴又易回購, 真係唔錯既選擇。


後銷水 - ZINO Hydra Locker 銷水王 
$198 / 30ml
Hydra Locker 能將水分鎖在肌膚之內,避免水分流失。擁有專利 ELDEW PS203 高效鎖水成份,是極微細的水解膠原蛋白,3秒內形成強力鎖水保護膜,讓肌膚鎖水效能超出 4倍,強壯的鎖水屏障不單幫助皮膚保存水分,更可預防外來刺激物的入侵,令皮膚更有效防止環境因素如紫外線及污染的侵害,有效控油、減淡乾紋及色斑,改善缺水粗糙,重建剔透水嫩肌膚。




用後感 : cream 狀質地, 推開好薄好爽身, 無香料, 但我偏乾皮膚, 而家秋天濕度低左, 夜晚就唔多夠潤, 朝早用就啱啱好啦, 而且唔 lup, 之後搽防曬 / base 再上粉底唔會覺得搽左好多野 block 住毛孔咁, 搽埋頸既話我會用 8泵, 一支 30ml 應該用唔到 2個月



使用前後雖然睇落好似無乜分別, 但自己感覺到肌膚觸感係唔同左, 上粉都貼 d



水份測試, 使用前好乾, 用左 essence 升左唔少, 用埋個 cream 雖然無升到, 但 keep 到, 一小時後都係水份及彈性跌左一格, 油份仲 keep 到, 一定既油份先有能力鎖住水份

 

 
 
COMMENT
 
hitti0803
 
Mocha: 係呀, 真係幾好用
sandra
 
Mocha: 係呀, 都好既, haha
又係,而家大堆野開o左未用完..
Mocha
 
sandra: 咁佢30ML好快就用完BOR..
係呀, 都好既, haha
Mocha
 
redpepper: 唔錯喎
係呀, 真係幾好用
hitti0803
 
唔錯喎
sandra
 
Mocha: 因為一泵好少架咋
咁佢30ML好快就用完BOR..
Mocha
 
sandra: 8泵咁多?
因為一泵好少架咋
sandra
 
8泵咁多?
×

修改

×

回覆

私人
 
RELATED TOPICS