最新產品試用
  • 產品:
    保濕面霜 + 洗髮沐浴露
    保濕面霜 + 潤膚乳液
    保濕面霜 + 舒緩保濕乳
    名額:
    25名
    試用日期:
    04-01至17-01
    截止報名:
    24-01-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    鮮維C高濃縮膠原深層補水面膜
    鮮維C高濃縮膠原亮白修護面膜
    鮮維C高濃縮膠原緊緻抗皺面膜
    名額:
    20名
    試用日期:
    28-12至03-01
    截止報名:
    21-01-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    份子釘滋潤保濕急救精華乳 40ml
    份子釘滋潤保濕急救面霜 50ml
    份子釘滋潤保濕急救面膜 22g x 5pcs
    名額:
    20名
    試用日期:
    21-12至27-12
    截止報名:
    27-12-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    魚子雙效修護乳液 150ml或魚子雙效修護面霜 50ml
    名額:
    20名
    試用日期:
    14-12至29-12
    截止報名:
    20-12-2017  已截止
     
    立即登記
 
 
 
Home > Blog > 【激讚】搽咗皮膚好似BB 咁柔滑, BB Cream 權威 - Dr. G.

【激讚】搽咗皮膚好似BB 咁柔滑, BB Cream 權威 - Dr. G.

本身用開某牌子既 bb cream, 買既原因純粹係因為雜誌介紹, 因為該牌子有韓國benefit 之稱, 所以早前到韓國旅行時, 買了一支回來試試, 但試用後效果麻麻, 基本功能係可以做到, 但顏色偏灰白, 用後t-zone 更不停泛油, 就算撲上乾粉, 不到1小時, 皮膚還是油光滿面, 而且最可惡係, 皮膚變得越來越乾, 要不停用補濕面膜急救.

近日見bl 攪bb cream 試用活動, 而這個牌子又是韓國出品, 心諗會唔會又係雷品, 如果要錢既, 我諗我未必願意買, 但如果抽中試用既話, 都可以睇吓, bb cream係咪真係唔夾我, 幸運地抽中, 領取後翌日就開始試用計劃!! 

Dr. G Hydra Intensive BB Cream SPF30 PA++ 多功能修護霜 60 ml

- bb cream 內, 蘊含hydrophilic & lipophilic成分,能深層滲透到皮膚真皮層內,

令膚色變得通透,營造自然健康膚色

使用方法:
- 薄薄地搽上面上,用手指或是粉撲, 將bb cream輕輕地推勻搽上, 直到bb cream 與皮膚滆合

使用後, 我覺得Dr. G 既BB Cream非常滋潤, 好滑, 質地唔笠, 而且好易推開, 只係擠出少少份量, 已經夠用, 一支60ml既bb cream, 大約可以用上半年, 搽上bb cream後, 皮膚看起來平滑了不少,除咗暗粒及痘痘因發炎而凸起, 基本上只係用bb cream, 就可以做到遮瑕效果, 最令我滿意, 就是用了Dr. G後, t-zone 位置不再泛油, 亦不會有黏笠既感覺,而且拍了乾粉後, 皮膚唔會容易出現乾紋, 缺水等情況, 整體表示比之前買既bb cream好, 我好滿意!!

十分潤澤、很滑很好推,就像較杰身的Lotion,做好基本的打底功夫(toner+lotion),不用再塗base已很好推,很少份量已足夠全臉使用

使用前, 額頭位置剛起了新的痘痘, 紅紅腫腫的, 很礙眼!!

使用前, 額頭位置剛起了新的痘痘, 紅紅腫腫的, 很礙眼!!

搽上Dr. G. BB Cream 後, 泛紅既痘痘明顯被蓋住, 顏色亦由鮮紅變為粉紅, 感覺就好似皮膚起暗粒, 而不是出痘痘.

總括:

  • 柔潤: 頗滋潤, 感覺唔會乾巴巴, 搽上面後, 再撲乾粉, 皮膚仍然覺得潤澤
  • 清爽: 唔笠, 相當清爽, 用後數小時, 亦唔覺T-zone 位置出油
  • 易推: 非常容易推開, 而且用手指亦可以搽得均勻
  • 色差: 擠出時, 顏色較深, 搽上面, 顏色略嫌灰白咗少少
  • 遮瑕: 遮瑕度滿意, 對於毛孔既遮蓋, 本人真係誠意推介, 發炎中既痘痘, 鮮紅色既位置, 可以有效遮蓋, 變得無咁明顯礙眼

 

 

 

 
 
COMMENT
 
Ah Bee
 
Private Message
happypy
 
JOSEPHINE: thz sharing~~
JOSEPHINE
 
happypy: 呢個OK 架, 可以一試
thz sharing~~
JOSEPHINE
 
happypy: 呢個OK 架, 可以一試
happypy
 
JOSEPHINE: 個個用左都唔錯.. 下次買黎試下先
呢個OK 架, 可以一試
JOSEPHINE
 
個個用左都唔錯.. 下次買黎試下先
happypy
 
吉比太太: 唔錯bor
係a, 真係幾好用架,
雖然有sis 係另一個blog 喥話識過覺得隻色灰白咗d,
但我自己就覺得ok
happypy
 
Ivy Lo: 唔錯喎
係a, 幾好用a
但有sis 覺得隻色比較灰白,
我自己就覺得ok囉
hitti0803
 
唔錯喎
吉比太太
 
唔錯bor
×

修改

×

回覆

私人
 
RELATED TOPICS