最新產品試用
  • 產品:
    保濕面霜 + 洗髮沐浴露
    保濕面霜 + 潤膚乳液
    保濕面霜 + 舒緩保濕乳
    名額:
    25名
    試用日期:
    04-01至17-01
    截止報名:
    24-01-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    鮮維C高濃縮膠原深層補水面膜
    鮮維C高濃縮膠原亮白修護面膜
    鮮維C高濃縮膠原緊緻抗皺面膜
    名額:
    20名
    試用日期:
    28-12至03-01
    截止報名:
    21-01-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    份子釘滋潤保濕急救精華乳 40ml
    份子釘滋潤保濕急救面霜 50ml
    份子釘滋潤保濕急救面膜 22g x 5pcs
    名額:
    20名
    試用日期:
    21-12至27-12
    截止報名:
    27-12-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    魚子雙效修護乳液 150ml或魚子雙效修護面霜 50ml
    名額:
    20名
    試用日期:
    14-12至29-12
    截止報名:
    20-12-2017  已截止
     
    立即登記
 
 
 
Home > Blog > Beauty > [護膚] 香港有得賣喇!!❤ DUO 日本人氣No.1 卸妝膏。天然温和之選 ❤ ...

[護膚] 香港有得賣喇!!❤ DUO 日本人氣No.1 卸妝膏。天然温和之選 ❤ ...

卸妝係每日放工返屋企要做嘅護膚SETP 1!其實呢個STEP都可以令人好放鬆架~
前陣子去東京,就留意到DUO的卸妝產品。呢個榮登日本@cosme大賞榜首的日本人氣品牌DUO,上月終於正式登陸香港喇!係發佈會上,我都親身見識到DUO的温和潔淨力量~喜歡温和多功效護膚品的朋友,DUO就啱曬你地喇。


DUO (Derma Ultimate Originals)是揉合了自然與科學的護膚品。
DUO 基於「皮膚科學」為本的先進技術,製成多功能的護膚產品。佢地嘅皇牌卸妝按摩膏,一瓶集卸妝、潔臉、去角質、按摩及護膚於一身,質感柔滑舒適,按摩肌膚同時徹底潔淨汚垢。卸妝按摩膏含80%以上與人體肌膚接近的天然成份,用得格外安心!


呢款係日本超人氣長期佔據@cosme 第一位的 5 合 1 卸妝按摩膏,銷量已經突破800萬個喇,今次活動更邀請到莊思敏即場教授如何使用 DUO 皇牌產品卸妝按摩。


用過 DUO 皇牌產品卸妝按摩真係清潔得好乾淨,而且Model用完之後塊面都好水潤亮白,卸完妝都一樣水份滿滿架!莊思敏仲即場試上 DUO 的精華以及其他皇牌產品,在場睇完示範都覺得好心動,好想試試~


卸妝按摩膏一共分為三款,分別是皇牌補濕卸妝按摩膏 (DUO The Cleansing Balm)、深層清潔卸妝按摩膏 (DUO The Cleansing Balm – Clear) 及深層美白卸妝按摩膏 (DUO The
Cleansing Balm – White),可因應肌膚所需而選擇合適的卸妝按摩膏。(各$318/ 90g)


DUO 的另一皇牌消炎保濕毛孔修護精華 (DUO The Repair Shot),主要改善因炎症所引起
的毛孔粗大問題及消炎殺菌,令皮膚更光滑細緻。($558/ 30g)


DUO亦有推出底妝以及護髮產品,同樣是温和多功效的,現在不用飛日本,都可以輕鬆入手正貨,真是好方便呢。上月有朋友看到我在Facebook分享DUO產品後,也告訴我他們也是忠實用家哦!原來身邊有不少朋友,早已用過DUO的補濕卸妝按摩膏囉!


最近天天都用的就是皇牌補濕卸妝按摩膏
其實自發佈會之後就已經深深愛上了~
每天回家後最relax的就是用DUO卸妝按摩膏按面~~


包裝上也列出了7大無添加!!
不含7種常見的致敏或有害物質。


每天使用更可以改善毛孔、黑頭等問題哦!

首先,臉和手在乾燥狀態下,以專用湯匙取出滿滿一杓⋯
於全臉按摩延展,以畫圈方式按摩約 1分鐘,記得要以指腹溫柔仔細的按摩鼻翼位置哦!最後以水潑臉部20次,把卸妝膏沖洗乾淨。

我在手背示範一下妝卸力吧,
分別擦上了持久度極高的口紅和眼線,
但在按摩一分鐘左右,化妝都全被溶化了!
過水後肌膚好嫩滑,唔會磞緊爆乾紋~


用於面上同樣都好保濕,沖洗後完全唔覺得乾架!
最近鼻翼位置都比以前乾淨左好多,少左黑頭粉刺⋯⋯


夏天炎熱,面上容易出油出汗,回家一定要乖乖卸妝,肌膚才能KEEP住最佳狀態!
前陣子肌膚比較敏感,我一直也是用DUO皇牌補濕卸妝按摩膏來卸妝,肌膚很快就回復過來囉!!天然的果然有夠親膚~ 最近搽精華都好似特別吸收咁~~


DUO的產品在以下地方可以買得到:
- CosmeGo 日本藥妝概念店 - 銅鑼灣時代廣場 Facesss
- @cosme store - 尖沙咀星光行、屯門市廣場、上水廣場、將軍澳東港城
- AEON - 黃埔、康怡、九龍灣、荃灣

了解更多:
網址: www.duo-hk.com
Facebook: https://www.facebook.com/duohkofficial/

想看到更多即時分享,可以到facebook page讚好呢!
請多多支持吧~送禮不定期進行中~~



歡迎聯絡:
chiupurple@gmail.com
dahlia_purple@hotmail.com

YOUTUBE

是次產品及產品資料由品牌提供,本文章所發表的全部內容均屬個人意見及真心感受,並不代表該品牌之言論及立場。如需協助或希望獲得更多有關產品資訊,請直接聯絡該品牌查詢或∕和尋求相關專業意見。如從而引起任何損失或法律糾紛,本人概不負責。

 

 
 
COMMENT
 
sweet
 
good
HO_RURU
 
nice
Angela Lo
 
Nice
×

修改

×

回覆

私人
 
RELATED TOPICS