最新產品試用
  • 產品:
    保濕面霜 + 洗髮沐浴露
    保濕面霜 + 潤膚乳液
    保濕面霜 + 舒緩保濕乳
    名額:
    25名
    試用日期:
    04-01至17-01
    截止報名:
    24-01-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    鮮維C高濃縮膠原深層補水面膜
    鮮維C高濃縮膠原亮白修護面膜
    鮮維C高濃縮膠原緊緻抗皺面膜
    名額:
    20名
    試用日期:
    28-12至03-01
    截止報名:
    21-01-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    份子釘滋潤保濕急救精華乳 40ml
    份子釘滋潤保濕急救面霜 50ml
    份子釘滋潤保濕急救面膜 22g x 5pcs
    名額:
    20名
    試用日期:
    21-12至27-12
    截止報名:
    27-12-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    魚子雙效修護乳液 150ml或魚子雙效修護面霜 50ml
    名額:
    20名
    試用日期:
    14-12至29-12
    截止報名:
    20-12-2017  已截止
     
    立即登記
 
 
 
Home > Blog > Health > 舌頭清潔口腔衛生@TUNG Brush舌頭刷&TUNG Gel舌頭清潔凝膠試用 ...

舌頭清潔口腔衛生@TUNG Brush舌頭刷&TUNG Gel舌頭清潔凝膠試用 ...

唔知大家注唔注重舌頭清潔嘅呢?

小妹其實每次刷牙後,都會用牙刷刷一刷條脷,但如果想再刷得入d,都會有少少反胃的感覺,所以每次只會刷頭半部份,但其實大家知唔知,舌頭其實有好多細菌,一不小心,輕則有口氣,重則會染上疾病的!所以唔好小看清潔舌頭的重要性呢!



近排就試咗隻TUNG Gel舌頭清潔凝膠及TUNG Brush舌頭刷,睇吓同平時用牙刷清潔舌頭有咩分別先!

產品簡介:美國制造的
TUNG Brush舌頭刷,由專業牙醫設計,備有成人及小童使用的圓大短毛刷頭設計,比一般牙刷和傳統刮舌器,更能快速、有效及舒適地清潔舌頭末端,不會帶來反胃噁心的感覺,更不會弄傷舌頭表面,配合TUNG Gel舌頭清潔凝膠使用,更有效清除引玫口氣的細菌。


使用方法,每天早晚刷牙後使用,吱適量TUNG Gel舌頭清潔凝膠於TUNG Brush舌頭刷上,並在舌頭上刷10-15秒,用清水潄口即可。



第一個感覺:TUNG Gel舌頭清潔凝膠好香薄荷味,用完感覺好清新,而TUNG Brush舌頭刷較平時用開的牙刷刷頭為硬,但刷落條脷度係唔會感覺唔舒服的!而一讚佢的圓型刷頭,可以深入條脷的尾部,更易刷得更入!



不過用TUNG Gel舌頭清潔凝膠及TUNG Brush舌頭刷清潔完個舌頭,條脷面又真係乾淨好多,冇之前咁多白色嘅舌苔在條脷的表面,之前真係白得好緊要的,但刷完後,真係明顯見到乾淨好多,仲要條脷感覺上輕咗咁!好得意,仲有較之前"鞋"口咗!真係感覺清潔咗好多!



有TUNG Brush舌頭刷及TUNG Gel舌頭清潔凝膠每天清潔舌頭,就可以保持住口腔內微生態衛生同健康啦!唔駛怕因舌頭問題,而引起的疾病及口氣啦!仲可以經常伸脷扮傻影相啦!


想體驗嗎?在部份香港莎莎、Wishh! 及 www.tungbrush.hk有售


想知更多,去 https://www.facebook.com/tungbrushhk/ 睇更多資料啦!



以上產品及產品資訊,全部由品牌提供
 

 
 
COMMENT
 
Cherry
 
MR.MOON: NICE
  
MR.MOON
 
NICE
×

修改

×

回覆

私人
 
RELATED TOPICS