最新產品試用
  • 產品:
    保濕面霜 + 洗髮沐浴露
    保濕面霜 + 潤膚乳液
    保濕面霜 + 舒緩保濕乳
    名額:
    25名
    試用日期:
    04-01至17-01
    截止報名:
    24-01-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    鮮維C高濃縮膠原深層補水面膜
    鮮維C高濃縮膠原亮白修護面膜
    鮮維C高濃縮膠原緊緻抗皺面膜
    名額:
    20名
    試用日期:
    28-12至03-01
    截止報名:
    21-01-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    份子釘滋潤保濕急救精華乳 40ml
    份子釘滋潤保濕急救面霜 50ml
    份子釘滋潤保濕急救面膜 22g x 5pcs
    名額:
    20名
    試用日期:
    21-12至27-12
    截止報名:
    27-12-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    魚子雙效修護乳液 150ml或魚子雙效修護面霜 50ml
    名額:
    20名
    試用日期:
    14-12至29-12
    截止報名:
    20-12-2017  已截止
     
    立即登記
 
 
 
Home > Blog > 養生式去水腫兼瘦身@從心養生館:中藥蒸身+磁頻理療

養生式去水腫兼瘦身@從心養生館:中藥蒸身+磁頻理療

人愈大,就愈要懂養生,所以而家都比較鐘意做一d養生嘅療程,而上星期就去咗從心養生館做咗個中藥蒸身+磁頻理療,個感覺同效果都幾好喎!

而家去片同大家分享番當日嘅療程吧!去片 ~~

首先先話比大家知,
從心養生館只招待女賓呢,男仕如果想試呢,暫時冇份lu!


今次個療程呢,係先安排用中藥蒸身30分鐘先,治療師先比小妹揀自己想要的養生效果,再揀中藥蒸身,呢度有兩個木箱,同一時間可以容納兩位客人一齊蒸身,如果同閏密嚟,仲正,可以兩人獨佔,同傾吓計呢!如果自己一個,亦唔駛怕悶,因為蒸身時,可選攞双手放出嚟,可睇睇雜誌,同玩玩手機嚟消磨時間呢!


而治療師亦會每10分鐘入一次嚟,睇睇小妹嘅情況,睇吓我有冇問題呢!同埋係咁叫我飲多d水!


其實小妹自己覺得,都唔算話熱到頂唔順嗰隻,個熱度係啱啱好,好舒服,我仲間唔中瞓著咗!



今日小妹揀嘅中藥,係有美容同養宮成份的,啱曬宮寒、手腳冰冷的我!一邊蒸,一邊聞到香香的中藥香!


雖然個熱度對我嚟講,唔係話真係勁熱feel,但本身係汗精的我,就堅流咗好多汗!爆咗一身大汗後,感覺個人輕盈咗同埋馬上覺得自己精神咗呢!


而抺乾身後,竟然出奇地,一d臭汗味都冇,個身仲要係爽的!完全冇笠痴感!超讚啊!



之後就做咗一part腰部嘅磁頻理療lu ~~



採用日本YAMAN生物微電流及磁能原理,配合傳統醫學的經絡原理,以微電流療法達至內外的健康美容效果,用於瘦身,透過疏通經絡穴位活化人體細胞組織促進新陳代謝達到健康纖體的作用。而疏通身體經絡穴位,可以去有水腫同瘦身嘅效果,成個療程都係大約30分鐘。



要先在腰間放一塊導電體呢,同治療師係要戴上導電手套的!


先做後腰,微電流,再加上治療師的按、搣同推,其實每次有電通過我身體時,個感覺都幾得意,好似成個人抽咗一吓咁,其實小妹完全唔覺得痛的!可能較近盤骨位的位置,反應會比較大,但都係唔痛的!



做完一邊腰後,約5分鐘後,已好明顯見已做的一邊,個腰型出咗返嚟,冇之前咁一支型!



當做完成條後腰後,好明顯見到紅圈位置,較之前收咗少少,其實我想同大家講,嗰個位係好難減到的,但做咗15分鐘左右,已見到咁嘅效果,真係唔錯!



之後再做埋前腰同肚腩位置,治療師依然用按、搣同推的手勢



又係做完一邊腰後,約5分鐘後,已好明顯見已做的一邊,又有少少個腰型出咗返嚟,冇之前咁一支型!



當做完成條後腰後,好明顯,較之前收咗少少,其實我想同大家講,嗰個位係好難減到的,但做咗15分鐘左右,已見到咁嘅效果,真係唔錯!



其實治療師做前同做後,都有幫我度番條腰的,之前係24.5寸多dd,但做完成個磁頻理療後,再度腰,竟然收咗0.5寸有多喎!不到24寸呢!真係好開心,瞓住係度可以收腰同去水腫,仲要效果咁好!懶人而又想健康之選呢!



做完成個中藥蒸身+磁頻理療程後,感覺個人鬆咗好多,個腹好似做完sit up咁實咗!第二天便便仲勁暢通呢!


而整理儀容呢!唔駛擔心啊,有舒適整理間比您整番靚靚先離開!冇人會打擾到您!



睇完小妹嘅私心分享,係咪大家都心癢癢,都想試試呢!想知更多資料,去從心養生館嘅facebook睇吓啦!

https://www.facebook.com/chongsum.health

地址:香港九龍尖沙咀金巴利街7-15號安聯大廈14樓A室
電話:852 2722 0028



以上產品及產品資訊,全部由品牌提供
 

 
 
COMMENT
 
Cherry
 
MR.MOON: NICE
  
MR.MOON
 
NICE
×

修改

×

回覆

私人
 
RELATED TOPICS