最新產品試用
  • 產品:
    保濕面霜 + 洗髮沐浴露
    保濕面霜 + 潤膚乳液
    保濕面霜 + 舒緩保濕乳
    名額:
    25名
    試用日期:
    04-01至17-01
    截止報名:
    24-01-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    鮮維C高濃縮膠原深層補水面膜
    鮮維C高濃縮膠原亮白修護面膜
    鮮維C高濃縮膠原緊緻抗皺面膜
    名額:
    20名
    試用日期:
    28-12至03-01
    截止報名:
    21-01-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    份子釘滋潤保濕急救精華乳 40ml
    份子釘滋潤保濕急救面霜 50ml
    份子釘滋潤保濕急救面膜 22g x 5pcs
    名額:
    20名
    試用日期:
    21-12至27-12
    截止報名:
    27-12-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    魚子雙效修護乳液 150ml或魚子雙效修護面霜 50ml
    名額:
    20名
    試用日期:
    14-12至29-12
    截止報名:
    20-12-2017  已截止
     
    立即登記
 
 
 
Home > Blog > 求婚

求婚

婚姻

這是一個認真的問題, 結婚代表以後同行, 準備好了以後可以一起去解結問題...所謂無論順境 / 逆境, 富貴/ 貧窮, 健康/ 疾病背後就是大家遇上的人生問題, 一起同行面對與解決!

求婚方法:

方法1:

o係一間餐廳度,間餐廳有live band,咁男方請求live band即席彈《Endless love》,之後個男ge上台講野啦,本來都好sweet ge,直到......

男:同你一齊呢5年幾,我日日...日日(開始食螺絲)都諗緊點樣同你求婚,結婚要著乜野好(女仔心諗:梗係著禮服啦,唔通著睡衣咩!)......仲有就係要組織我地ge家庭,要我同你...幫...幫你生bb啦(女仔同全場呆左一秒,忍唔住爆笑)......總之我就係想嫁俾我啦!(到最後都係要蝦碌一下,我個女仔朋友笑到幾乎標眼水)

然後個男仔幾經辛苦讀完段野之後行返去我個朋友度,我朋友答佢:你要自己同自己結婚我無意見架,但記得請埋我喎!

個男仔先知自己不停講錯野~~

 

方法2:

米奇與米妮做見證 迪士尼上演求婚記


  「兩年前去巴黎迪士尼玩,見到佢(女友)咁鍾意米奇,已經諗住第二時求婚一定要搵米奇幫手。」李俊琦(Calvin)昨日終於達成心願,在米奇和米妮見證下,於香港迪士尼樂園向女友吳小櫻(Linda)求婚,現場數十名遊人紛紛祝福他抱得美人歸。

男主角已部署多時

  昨晨十一時許,Linda與Calvin到迪士尼樂園遊玩,兩人一如大部份遊客,先到達美國小鎮大街排隊與米奇和米妮合照,但原來男友早已相約記者到場,採訪這場部署多時的求婚記。

  耐心地排隊逾一小時,終於輪到Linda拍照,但米奇卻反常的沒有立即擺「甫士」,更神秘兮兮地遞上卷軸。

有圍觀者感動落淚

  Linda打開卷軸一看,原來內裡寫著「Marry Me (嫁給我)」,她還未來得及反應,Calvin已跪下送上戒指說:「嫁俾我啦!」在遊人的鼓掌聲中,Linda輕輕點頭,Calvin隨即熱淚盈眶,為Linda戴上戒指,並獻上情深一吻。目睹此情此景,部份圍觀者感動得落淚。

  為博紅顏一笑,Calvin這幾天不時與樂園的公關人員聯絡,求婚的每一個細節均由Calvin和公關人員精心策劃,為免出錯,他更安排兩位友人於昨天早上擔當助手,與公關人員和記者緊密聯絡,所以整個過程都非常順利。

昨拍拖三周年紀念

  求婚記上演完畢,Linda向記者表示,二人早已計劃兩年後結婚,沒想到男友真的會在樂園內求婚:「真係好矚目,唔想咁多人望住,如果夜晚等人少些會更完美。」Calvin則說,昨天是兩人拍拖三周年紀念,加上女友喜歡米奇,所以選擇這天在樂園內求婚。

 

 
 
COMMENT
 
lawlamlam
 
Hosy: 而家仲有幾多個會花咁多心機呀~哈哈~
我都覺得求婚真係好緊要~
馬虎都好~點都要有呢一part~
冇錯呀... 好緊要 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PatPat
 
係呀,求婚呢part好重要
不過而家仲未有對象
如果有既,到時要俾個驚喜佢先得,等佢一世難忘
Hosy
 
而家仲有幾多個會花咁多心機呀~哈哈~
我都覺得求婚真係好緊要~
馬虎都好~點都要有呢一part~
~ 詩詩 ~
 
lawlamlam: 希望我男友會花下心思啦!!!!!!
i hope so ... 哈哈
lawlamlam
 
~ 詩詩 ~: 係囉 .... 而家d男人 ... 好求奇 ~
希望我男友會花下心思啦!!!!!!
~ 詩詩 ~
 
lawlamlam: 而家D 男人總會覺得係女人想結婚多 D ... 好似唔多願意求婚
係囉 .... 而家d男人 ... 好求奇 ~
lawlamlam
 
~ 詩詩 ~: 好sweet sweet 喎 ...

結婚係一件好煩的事 .... 求婚 ... 而家d男人都唔知有無咁好心機呀 ~~~
而家D 男人總會覺得係女人想結婚多 D ... 好似唔多願意求婚
~ 詩詩 ~
 
好sweet sweet 喎 ...

結婚係一件好煩的事 .... 求婚 ... 而家d男人都唔知有無咁好心機呀 ~~~
lawlamlam
 
yin: 都好期望我BF向我求婚,但系都唔知到几时lor
我都超期待... 真係好想佢會咁做... 花下心思...hehe
yin
 
都好期望我BF向我求婚,但系都唔知到几时lor
lawlamlam
 
但我真係覺得求婚好重要啊! 如果唔係...都唔知點咁...
不過而家好多情侶都係一齊儲$$ , plan 結婚, 求婚個step 就好似冇左咁...
你呀..男人...記得要求婚架! 令大家都有浪漫回憶ar ma
PETER
 
依家仲有幾多男人會咁認真求婚呢?我到時都唔知會唔會....
×

修改

×

回覆

私人
 
RELATED TOPICS