最新產品試用
  • 產品:
    保濕面霜 + 洗髮沐浴露
    保濕面霜 + 潤膚乳液
    保濕面霜 + 舒緩保濕乳
    名額:
    25名
    試用日期:
    04-01至17-01
    截止報名:
    24-01-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    鮮維C高濃縮膠原深層補水面膜
    鮮維C高濃縮膠原亮白修護面膜
    鮮維C高濃縮膠原緊緻抗皺面膜
    名額:
    20名
    試用日期:
    28-12至03-01
    截止報名:
    21-01-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    份子釘滋潤保濕急救精華乳 40ml
    份子釘滋潤保濕急救面霜 50ml
    份子釘滋潤保濕急救面膜 22g x 5pcs
    名額:
    20名
    試用日期:
    21-12至27-12
    截止報名:
    27-12-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    魚子雙效修護乳液 150ml或魚子雙效修護面霜 50ml
    名額:
    20名
    試用日期:
    14-12至29-12
    截止報名:
    20-12-2017  已截止
     
    立即登記
 
 
 
Home > Blog > 非常到位的聰明精華@CLINIQUE Smart Custom-Repair Serum試用

非常到位的聰明精華@CLINIQUE Smart Custom-Repair Serum試用

上幾星期見有d bloggers去試CLINIQUE新推出的聲波淨透潔臉儀時,已留意到將推出一支新的聰明精華,但詳細,我當時當然未知啦,見講到咁聰明,我都好想 試,但估唔到前星期,受到CLINIQUE靚女PR邀請,真係可以試到呢支全新推出的Smart Custom-Repair Serum,勁興奮!因為真係想睇吓佢點聰明法!

大家都知呢支係新嘢,但講到
佢咁聰明,當然首先要介紹吓佢先啦!

CLINIQUE呢支Smart Custom-Repair Serum已經係全部Clinique專櫃有售了!同埋佢有兩個size分的:
- 50ml / hkd880
- 30ml / hkd620


產品簡介:

CLINIQUE Smart Custom-Repair Serum是一支可帶來7大功效的一支精華,包括:舒緩、淡斑、均勻膚色、亮澤、緊緻、撫平幼紋及保濕,而且能聰明地因著不同肌膚需要而發揮針對性的修護 作用。同時滙聚了37項專利的護膚力量,不單能修補表面看得見的肌膚損傷,甚至修補隱藏的侵害。而他的獨有定位傳送適切的成份,顯著地修補損傷。當特定的 肌膚問題並不需要某些成份時,這些成份便保持隨時候命的狀態。此配方正是如斯聰明出色!


主要成份:

紅海藻、甘草精華、山菅蘭、維他命C、水楊酸、葡萄糖胺、Acetyl Hexapeptide-8、棕櫚醯寡肽、藤黃微球菌、發酵光解酶、酵母萃取、核酸納鹽、乳清旦白、透明質酸、大麥萃取、小麥胚芽萃取及青瓜萃取。


適用膚質:適用於所有肌膚類型、年齡和種族人士 (呢個真係勁,因為平時用開某d護膚品,佢只係會話適合咩嘢地區人士)



講到好勁咁!就等我試吓先!


使用方法:以指尖將精華在肌膚上輕柔按摩、促進微循環。每天早晚各一次,於洗簽及爽膚後使用,如有用開CLINIQUE的3-STEP的話,則就在3-STEP後使用,塗上精華吸收後,再塗上潤膚霜,在日間則配合防曬霜使用。


吱出嚟都gel gel地狀的!好易推開,冇漿手感覺!



在試上臉,輕輕用指尖推開並加已按摩,至吸收,其實佢真係好易推開,推開後完全有黏笠感,塊面的肌膚都算好通爽!



使用一星期左右,先從臉色講起,明顯膚色均勻咗好多,冇咁暗沉,毛孔都緊緻了,同埋睇得出泛紅情況,冇之前咁明顯。而家肌膚係散發咗健康的光澤出來!並不是好似之前咁,因為乾而帶起的出油問題的光澤!同埋我最concern的是色斑的問題,用咗CLINIQUE Smart Custom-Repair Serum雖然唔係話可以完全令斑斑消失,但望落去,臉上斑斑的顏色,真係比之前淡了一點點!



其實CLINIQUE Smart Custom-Repair Serum的保濕度真係唔錯,臉上的幼紋被撫平了,有時返返吓工,去到下午嗰d時間,臉就開始乾乾地,有少少繃緊同出油情況出現,但用上後,呢個情況冇發生過咁滞,臉上保濕度同個底打得好咗,連上粉都貼d,唔駛經常補妝,一個妝容,可以keep到一整日!


估唔到一支搽臉的精華,可以演變出咁多好處!樣樣嘢都仲曬我想要的!佢真係好勁!"SMART"呢個字眼用起呢支精華素上,真係當之無愧!因為真係好掂!


 

 
 
COMMENT
 
sweet
 
nice
×

修改

×

回覆

私人
 
RELATED TOPICS