最新產品試用
  • 產品:
    保濕面霜 + 洗髮沐浴露
    保濕面霜 + 潤膚乳液
    保濕面霜 + 舒緩保濕乳
    名額:
    25名
    試用日期:
    04-01至17-01
    截止報名:
    24-01-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    鮮維C高濃縮膠原深層補水面膜
    鮮維C高濃縮膠原亮白修護面膜
    鮮維C高濃縮膠原緊緻抗皺面膜
    名額:
    20名
    試用日期:
    28-12至03-01
    截止報名:
    21-01-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    份子釘滋潤保濕急救精華乳 40ml
    份子釘滋潤保濕急救面霜 50ml
    份子釘滋潤保濕急救面膜 22g x 5pcs
    名額:
    20名
    試用日期:
    21-12至27-12
    截止報名:
    27-12-2017  已截止
     
    立即登記
  • 產品:
    魚子雙效修護乳液 150ml或魚子雙效修護面霜 50ml
    名額:
    20名
    試用日期:
    14-12至29-12
    截止報名:
    20-12-2017  已截止
     
    立即登記
 
 
 
Home > Blog > <<讓肌膚發放藍鑽光芒>>

<<讓肌膚發放藍鑽光芒>>

每年每季各大大小小品牌,都會推出不同性質不同功效既護膚品~

妳地又會用咩準則去選購?是否適合自己肌膚?

肌膚有咩問題需要改善?

彈性、色素、紋理、毛孔、暗瘡、油脂分泌、泛紅、水潤度情況又如何?

如果我地都可以預先知道自己既肌膚問題,就可以針對性地對症下藥,為肌膚作出修補~

估不到科技發達,願望輕易成真~

當日黎到Biotherm 藍色科研團隊特別以對護膚的專業推出的 Blue Smart 智能皮膚分析儀舉行既活動,比我見識見識現今既科技~

就係呢部比智能電話更細Blue Smart 智能皮膚分析儀,利用精密的鏡頭 30X 視覺及觸覺感應器,針對膚質的水潤度、彈性、色素、紋理、毛孔、暗瘡、油脂分泌、泛紅等八大情況作測試~

觸覺感應器能評估皮膚水分、彈性及油脂分泌 : 2 油脂試紙,分別在 U T  位置輕貼~

於視覺感應器下,便能測試到油脂分泌情況,而彈性感應器則以小凸點按壓皮膚以測出皮膚彈性。

視覺感應器透過 30X 放大皮膚分析 :  運用的 3D 立體透視技術顯示紋理、毛孔、色素、泛紅、暗瘡狀況,更採納了 20000 位亞洲女性皮膚作比對評分,測試出肌膚深層狀態,連肉眼睇唔到既都可一一評估出來。

最後得出既皮膚分析結果……強差人意,今後一定要好好努力保養先得~

回家後當然立即用BIOTHERM BLUE THERARY 藍鑽緊緻修護系列來拯救皮膚~

BIOTHERM BLUE THERARY 藍鑽緊緻修護系列加入源自三大隱世水源的珍貴活性成分:

()束絲藻AFA萃取物

擁有自我修復再生力量及蘊含豐富蛋白質、礦物質、維他命B、β胡蘿蔔素及氨基酸,能注入能量及激活再生功效,更能增加角蛋白細胞及減少角質細胞數量,調節細胞外結構完整度, 減淡皺紋。

()楔基海帶萃取物

刺激真皮層緊緻肌膚的因子,抑制破壞性基質金屬蛋白酶的製造,維持真皮層結構完整,重塑緊膚。

()Life Plankton™水源再生因子

BIOTHERM獨有成分,蘊含肌膚所需的35種營養、維他命、氨基酸、碳水化合物、脂質及微量元素,能強化及紓緩肌膚, 並有對抗光衰老的功效。

先來試試Blue Therapy Cosmetic Water 藍鑽緊緻修護美肌水 $390 / 125ml

質感清新水盈,更具備抗老淨透柔膚功效~

塗上後即為肌膚注入水份,同時亦可強化肌膚功能,令皮膚健康充滿光澤。

Blue Therapy SERUM 藍鑽緊緻修護精華 $580 / 30ml,蘊含高濃度的海藻及浮游生物萃取,這款高度滋養的白金色精華液蘊含珍貴的珠貝母成分,即時提升肌膚光澤。

設計方便衛生,吸管設計,一按一放便可取出精華~

蘊含珠貝母成分,妳會睇到透明精華液內發出閃閃金色光彩~

帶有微微清新海洋味道,質地水潤易推易吸收!

為左比大家睇精華功效,特意將精華只用於左而~

即時左右對比,左面比右面明顯提昇緊緻左唔少,而且用後清爽不黏膩,肌膚更見彈性光澤~

用一星期效果都咁理想,超級期待持續用上 四星期後逆轉 8 年肌齡效果~

有興趣既sis都可到 BIOTHERM 專櫃親試Blue Smart 智能皮膚分析儀, 分析下自己肌膚狀態,從而針對性地選擇合適既產品,徹底解決肌膚問題LA!!


 

 
 
COMMENT
 
×

修改

×

回覆

私人
 
RELATED TOPICS